Wednesday, June 20, 2007

Titty hang hang - gastblog 2


Een geneeskundig woordje vanuit het Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie in Gent. Ik wil het vandaag even met u hebben over de trendgevoeligheid van borsten.

Borsten zijn niet trendgevoelig. Mode heeft geen invloed op plastische chirurgie. We krijgen hier nog altijd evenveel vragen voor een verkleining als voor een vergroting. Liefst 95 procent van de vrouwen die wij opereren, willen er gewoon normaal uitzien. Ze willen borsten die sociaal aanvaardbaar zijn en worden niet beïnvloed door wat de mode dicteert. Wanneer ik aanvoel dat m'n patiënten beïnvloed worden door een trend, verwijs ik hen door naar een andere dokter. Niet iedereen laat zich leiden door looks en trends. Sommigen willen om gezondheidsredenen hun implantaten kwijt.

Zo heeft Kaatje (33) uit Gent de siliconen uit haar borsten laten verwijderen omdat ze bang was voor een lek. Het leverde haar immers ook chronische rugpijn op, net zoals dat Dolly Parton parten speelde. Ik geef Kaatje gelijk. Haar megaboobs heb ik altijd onnatuurlijk gevonden. Bovendien had de zwaartekracht zo'n invloed op die boezem dat ze vaak voorover viel.

Een goede keuze, Kaatje! Die beslissing om van een DD- naar een D-cup te gaan. Zoals voorheen!

Dokter A.V.

3 comments:

Al Qeitel said...

Van D naar DD is puur gulzigheid.

Anonymous said...

Ik heb het altijd al gehad voor kleinere borsten. D is al veel te groot naar mijn goesting, zelfs C vind ik meestal al niks aan... Een lekker Btje is perfect. Yummy!

Elsje said...

Kaatje koos niet gelijk voor een borstoperatie die de effecten van tijd en zwaartekracht, die tepels zich meer laten richten op de knieën dan op de schouders van iemand die voor je staat (en bovendien langer is), teniet te doen?