Tuesday, June 19, 2007

Schoon en meedogenloos - gastblog 1


Vandaag, tijdens onze prospectieronde, kwamen we terecht bij een hip koppel in Gent. Kaatje (33) en Ann (32) wonen sinds een jaar of twee te midden van de Gentse prostitutiebuurt. Zij: voltijds student aan de beste Universiteit van Vlaanderen, zij: 110% opdracht aan de beste Vlaamse hogescholen. Geen tijd voor de was en de plas dus. En, ideaal voor een aflevering van Schoon en Meedogenloos! Dat merkten we in één oogopslag toen we de kleine loft binnen traden vanmorgen!

Wanneer Ann en Kaatje thuiskomen wachten twee vissen op een maaltijd en waterschildpad Casper vraagt om verzorging. Iedereen vraagt de aandacht van dit koppel. Kaatje en Ann proberen zich zo goed mogelijk te redden, maar ze slagen er niet in om ook het huishouden bol te werken. De koelkast ligt vol etenswaren die al lang hun vervaldatum zijn gepasseerd en potjes vol schimmel staan op de kasten. De stank is werkelijk ondraaglijk. Ook het toilet en de badkamer zijn alles behalve hygiënisch. Naast het tekort aan energie en tijd, hebben Kaatje en Ann een tekort aan know how over de juiste schoonmaaktechnieken. Ze hebben geen idee hoe ze hun kasten op waarde kunnen houden en ze willen graag weten hoe ze hun kandelaar weer onder het kaarsvet kunnen te voorschijn halen.

Kaatje en Ann schreeuwen om hulp. Niemand is meer geschikt dan ons, poetsduo Sien en Maria om op te rukken naar Gent. Wij twee schoonmaakexperten stellen orde op zaken en geven alles een grondige schoonmaakbeurt. Problemen waar Kaatje en Ann al jaren mee kampten, worden eindelijk opgelost. Verder worden de vissen en schildpad geleerd om hun steentje bij te dragen en alles wordt in goede banen geleid. Een nieuwe start voor dit drukke gezinnetje, dat is waar zij dringend nood aan hebben!

Aflevering met Kaatje en Ann uit Gent, dit najaar op Kanaal 2!


Groetjes van gastbloggers Sien en Maria

6 comments:

Sed said...

haha, meer van dat!

Mick said...

LOL

Anonymous said...

Maak hier zeker nog eens een post van in het najaar, dit wil ik best wel zien ;).

Sid Frisjes said...

tssss... te tam om te kuisen!

Imke Dielen said...

héhéhé, inclusief huilbuien?

Frederick said...

stuur die kuismadammen dan meteen ook naar dat appartement 2 verder :)