Monday, April 30, 2007

Vergeten

Mijn mama vergeet steeds meer en meer. Sinds ze twee jaar geleden een paar herseninfarctjes heeft gehad is ze niet meer de oude. Ze weet niet meer wat ze een paar minuutjes ervoor heeft verteld, ze vindt dingen niet meer terug, ze denkt dat de mensen over haar aan het roddelen zijn, ... Mijn zussen en ik denken dat ze in een vroeg stadium van dementie zit. En om één of andere reden zijn de dingen die ze doet onbewust grappig. Zoals vanmiddag, ze was met mijn zus met de auto op terugweg van de dokter. Mijn zus rijdt met de auto en plots zegt mijn mama 'waar zitten nu die stokken, allez die dingen voor naar rechts of links te gaan'. Ze bedoelde dus de richtingaanwijzers en dacht dat ze zelf aan het rijden was. Grappig maar ook triest, wetende dat ze er niet overophoudt om zelf terug met de wagen te rijden....

2 comments:

Anonymous said...

Dat zal een lange zware reis worden, met heel veel ups en downs. Maar zoals je schrijft, zo af en toe ook de leuke kant ervan zien. Humor en verdriet loopt dikwijls samen.

Mario said...

Hebben in de familie ook zo iemand, niet altijd gemakkelijk om mee te leven. Maar inderdaad soms kunnen ze enorm komisch uit de hoek komen.
Dus altijd de positieve dingen onthouden!!