Tuesday, October 30, 2007

Ontgroening

Het is weer die tijd van't jaar. Studenten met vuile kielen en kots op de grond, de tijd van de dopen. In een ver verleden heb ik me ook eens laten dopen. Ik weet nog hoe ik met mijn badpakje aan door een poel van organen en bloed moest kruipen en met mijn mond allerlei rare spelletjes moest doen. Waarom ik me laten dopen heb weet ik nog altijd niet goed. Om populair te zijn? Om er bij te horen? Omdat ik ze niet allemaal op een rijtje heb? Veel heb ik er niet aan gehad. Eén cantus waar ik zo zat was dat ik al dansend van een stoel viel en een volledige lavabo vol gekotst heb. Ik heb er feitelijk nooit meer iets mee gedaan. Geen feestjes meer, geen cantussen meer. Het enige wat ik eraan over gehouden heb is een slecht oog en oor. Verminderd zicht en gehoor door een stom stukje stro...

5 comments:

Unexpected said...

Ook nooit aan meegedaan, kon me gewoonweg niet boeien...

Mick said...

Ik ken je natuurlijk veel later dan toen, maar jij lijkt me echt geen meisje wat dat doet! Ik heb het gewoon geweigerd, denigrerend en achterlijk, net zoals hypoheken, baren en verzekeringen!

Sid Frisjes said...

Ik kon het ook niet zo goed vinden met het lintjesvolk! Op uitnodiging van een vriend ooit op zo'n cantus beland en vervolgens dat boekske van de Praeses achterover gedrukt. Jammer genoeg hadden ze het vlak voor ik mijn miraculeuze exit maakte door... merde.

Annelies said...

Ik zou er niet aan meedoen.

Kaatje said...

@Mick Het was in een ver verleden he, ik zou het nu ook niet meer doen.