Sunday, October 14, 2007

Gedachtegang

Ik ben niet zo goed in mijn gevoelens tonen en uiten. Ik doe soms dingen waar ik achteraf veel spijt van heb en waar ik totaal niet over nagedacht heb waardoor ik andere mensen kwets. Ik heb ook moeite om dingen te doen naar de buitenwereld toe, het heeft me veel moeite gekost om me te outen, om aan vrienden en andere personen te tonen hoe ik echt ben, over mijn geaardheid enzovoort. Ik heb spijt over vele dingen... hopelijk komt die spijt nu niet te laat...

3 comments:

lamazone said...

Ehm. Het is moeilijk een blog te lezen die zo cryptisch blijft en toch nog enige vorm van waardevolle commentaar te geven zonder dat ie hol klinkt of van de BZN lijkt te komen.
Edoch, een boutade: vergiffenis?
Stap 1: vergeef jezelf.
Crap. Klinkt echt wel van de BZN.

mick said...

Altijd laten zien wie je zelf bent. En als mensen er problemen mee hebben, betekend dat dat ze niet in jou leven horen.

XX

Anonymous said...

Weet je .. jezelf zijn is echt niet zo eenvoudig als het klinkt. Het is altijd zo veel gemakkelijker om jezelf te spiegelen aan anderen. Ik betrap mezelf er constant op. In mijn geval, als ik er over nadenk,denk ik het misschien komt omdat ik conflicten haat een uit de weg probeer te gaan. Dan is ja-knikken gewoon veel makkelijker.

Maar dan heb ik soms van die dagen dat ik conflicten niet uit de weg wil gaan, en het me zelfs geen barst kan schelen als ik er enkele creeer. En ja, daar heb ik dan achteraf spijt van, omdat ik dan dingen zeg die ik liever niet gezegd zou hebben. Maar toch doe ik het. Geen idee waarom. Misschien ben je ook zo.

Hoe het ook zij, Kaatje, we zijn mensen, en helemaal niet onfeilbaar. Persoonlijk heb ik heel veel begrip voor mensen en de fouten die ze maken. Je kent me wel niet, maar misschien stelt het je wel wat gerust om even te beseffen dat mensen echt wel begrip kunnen opbrengen voor omstandigheden en dergelijke.

Hoe je goed!