Friday, June 1, 2007

Eerste

Dr!en van sloddervossen wierp me een stokje toe. Een stokje dat ik een beetje zelf ben begonnen, maar ik wil voor mijn fans nog wel eens verder in detail treden.
In ben eens ver in mijn geheugen gaan graven en voor zover ik mij kan herinneren was mijn eerste singletje een dubbelkoop. We moeten nu teruggaan naar begin jaren tachtig. Ik heb toen de singletjes 'Pass the Dutchie' van Musical Youth en 'So glad i have you' van Nikka Costa gekocht met mijn spaarcentjes. Waarom? Omdat ik dat eerste liedje een geweldig meezingnummer vond en het tweede...tja...ik was een beetje stiekem verliefd op Nikka.


Mijn eerste langspeelplaat was een logische opvolging. Het was de full lp van Musical youth 'Youth of today'.
De jaren die daarop volgden ben ik gretig in de dozen lp's van mijn oudere zussen gedoken en leerde ik onder andere The Human League en David Bowie kennen.
Voor mijn eerste cd's moeten we verder gaan naar eind jaren tachtig. Toen ik vijftien jaar was kreeg ik van mijn ouders een stereoinstallatie en van mijn zussen mijn eerste cd's.
Dat waren 'Legend' van Bob Marley en ' All or nothing' van Milli Vanilli met het fantastische nummer Girl you know it's true, het olijke duo waarvan uiteindelijk bleek dat ze niet echt zongen.
Nadien is mijn muziekkeuze er alleen maar op verbeterd.
Ik werp het stokje met veel plezier door naar unexpected en Kathleen. Ik wil wel eens weten wat jullie eerste stapjes in de muziekwereld waren.

6 comments:

Kathleen said...

Ik heb de nogal beschamende waarheid op mijn blogje geplaatst. ;)

drien said...

dank je, kaatje!! ;-)

Sid Frisjes said...

Die Nikka Costa ligt ook in de platenbakken van het Web

Kaatje said...

@Sid Lach er maar mee ja :( Ik was toen 7 en wist toen nog niet beter ;-)

Sid Frisjes said...

Nikka Costa daar echt zien liggen, dat was niet om te lachen... Pass the Dutchie op de rommelmarkt nog vastgehad op vinyl en laten liggen wegens te veel krassen

Kaatje said...

@Sid Ja op de rommelmarkt vind je er niet veel degelijke meer...een paar jaar geleden nog wel! Vre goede koopjes gedaan toen...