Thursday, May 31, 2007

Banaan


Gisteren deed ik weer, iets wat ik al jaren aan een stuk doe. Telkens wanneer ik een banaan eet snijd ik er de uiteinden van af. Mijn bomma heeft me toen ik klein was eens wijsgemaakt dat in de uiteinden van de banaan een 'spinnekop' zit. En na al die jaren, jaren nadat mij bomma er niet meer is, doe ik het nog steeds. Raar, terwijl ik zeker weet dat daar geen spin in leeft. Zijn er nog mensen die dat doen of die zo van die dingen geloven dat hun oma hen ooit heeft verteld. Of ben ik de enige?

9 comments:

Anonymous said...

Ik eet ze zelf ook nooit op. Vooral omdat de uiteindelijk in mijn ervaring altijd rot worden voor de rest van de banaan. Ik eet trouwens ook nooit het stukje brood op waar ik een boterham vast hou.

Tom Klaasen said...

Geen spinnekop, wel "beestjes". Waarschijnlijk heeft dat te maken met de reeds vermelde rottigheid.

Franky Aelbrecht said...

Er is echt niets mis met uiteindjes, ik eet elke dag bananen en ben nog steeds springlevend hoor!

Unexpected said...

ook al gehoord dat die delen kankerverwekkend zijn... fabels natuurlijk. Vroeger at ik ze niet op, nu wel tenzij ze er niet lekker uitzien ofzo

Sid Frisjes said...

Haha, ne spinnekop. Geweldig.
Soit, ik snij ze er ook af!

Sed said...

haha overtlaatst stond er zo is een mopje op de kalender dat ongeveer hetzelfde was ik zal het eventjes vertellen
"nadat een man en een vrouw getrouwd zijn en de eerste huwelijksgeneugten gedaan zijn begint voor hen het gewone leventje, op donderdag eten ze altijd worst met appelmoes en steevast snijd de vrouw de eindjes van de worst eraf en bakt ze dan pas. De man wordt toch wel nieuwsgierig na de derde donderdag op rij een worst zonder de uiteinden gegeten te hebben en vraagt aan zijn vrouw waarom ze dat doet. Die antwoord hem dat ze het niet weet maar dat haar moeder dat ook altijd deed.En dat hij haar dat maar eens moet vragen. De volgende keer dat ze dus bij haar moeder zijn vraagt de man aan zijn schoonmoeder waarom ze de eindjes van een worst snijd. De schoonmoeder antwoord dat ze het niet weet maar dat de boma ,die het ook altijd deed, er wel een goeie reden voor zou hebben. Dus trekken ze de volgende dag met de halve familie die het mysterie van de eindjes worst nu eindelijk eens opgelost wil zien ,naar het rusthuis van de boma. Daar aangekomen durft de man toch te vragen "bomma waarom snijden wij de eindjes van de worsten?"
Wat? vraagt de hardhorige bomma.
"waarom snijden wij de eindjes van de worsten?"
waarop de bomma antwoordde:
"Wat? bakken jullie nog altijd in dat kleine pannetje"
"
tot zover de mop van de dag

Kaatje said...

@sed LOL..dat is al een volledige post op zijn eigen...:-)

Wout Fierens said...

Ha! Grappig... Elke keer als ik een banaan eet moet ik daar aan denken. Maar het was niet m'n oma danwel m'n eigen moeder die me ermee heeft opgezadeld... :-)

Lime said...

Nog laat om te reageren, maar toch:

ik doe hetzelfde, en wel om dezelfde reden. Ofwel mijn oma, ofwel mijn mama, maar alleszins één van de twee heeft mij ook verteld dat daar spinne-eitjes in zouden zitten. :D