Tuesday, April 10, 2007

New glasses


Ik ben één van de vele mensen die bijziend is, namelijk dioptrie -3.75 m.a.w. ik zie de wereld onscherp, wazig zonder een bril. En om een of andere reden heb ik nog nooit lenzen gekocht. Waarom? Waarschijnlijk omdat de meeste mensen zeggen dat ik beter met een bril sta dan zonder. De meesten hebben mij dan ook nooit gekend zonder, dus dat verklaart veel! Ik draag een bril sinds mijn zestiende, en ben dit jaar aan mijn 8ste montuur toe. Meestal ga ik voor een klassiek model, zonder franjes, zonder teveel kleurtjes, meestal zwart, ... Ik vraag in de winkel wel altijd naar de laatste trends, maar eindig dan uiteindelijk toch weer met een niet gewaagd model. Wat me dit jaar opviel was dat de brillen steeds weer groter en groter worden. Terug naar de jaren tachtig modellen. Zo'n paar dat groter is dan de contouren van je gezicht. Ik heb ergens nog wel zo'n montuur liggen, één van mijn eerste. Feitelijk had ik mezelf weer veel geld kunnen besparen en in één van mijn oude modellen enkel een paar nieuwe glazen laten steken. Maar ja ... 'k wou een nieuwe! Ik ben deze keer maar gegaan voor een model dat een beetje gewaagd is voor mij ... in twee verschillende kleuren. En om de Belgische brillenmakers te sponseren is het opnieuw een Theo geworden!

2 comments:

drien said...

Ik zou ook dringend eens voor een nieuwe bril moeten gaan, maar 't komt er maar niet van... Nu ik dit lees stijgt de goesting wel, dus wie weet héél binnenkort?

Anonymous said...

Prachtig exemplaar! Ik heb nu ook weer 3jaar dezelfde, geen Theo maar wel gekocht bij Theo! Theo is iets te fragiel, ik ga voor de zware! Ik draag wel lenzen in de zomer, maar ik heb dan echt het idee dat ik mijn identiteit kwijt ben.